tiistai 2. syyskuuta 2014

Kiusattu vai kiusaaja ?

Tänään vähän ''synkempi'' aihe. 
---------------------------------------------------------

Yksinäisyyttä, pahaa mieltä, masennusta, itsetuhoisuutta ja kipua.. Nämä ovat tunteita, jota kiusaaminen herättää kiusatussa. Ne ovat vain muutamia niistä tunteista, joita kiusattu tuntee. 
Kiusaamista tapahtuu lähes kaikkialla, kaikissa ikäluokissa. Tämä asia koskee liian montaa ihmistä. Jokainen on varmasti joskus ollut kiusattu tai häntä kiusataan. Kiusaamisen aiheuttamaa tunnetta on joutunut kokemaan liian moni ja sitä on vaikea kuvailla. Se on niin kamala. 

Kiusatun tilanne voi päätyä siihenkin, että hän rupeaa kiusaa- maan toisia. Itse kiusaajana voi myös olla vaikeaa, pitäisi herätä todellisuuteen ja miettuä mitä oikeasti on tekemässä ja miksi. Miksi alentua kiusaajien tasolle ? Vaikka he kiusaavat muita, se ei ole mikään syy alentua kiusaamaan itse, muuten kiusaaminen ei voi loppua koskaan. Ole fiksumpi, ja pyydä anteeksi kaikilta joita olet kiusannut. Yritä parhaasi korjata välit kiusatun kanssa, kiusatusta voi tulla myös paras ystäväsi.

Netissä törmää liian usein blogeihin, teksteihin, julkaisuihin jossa käyttäjät kertovat kokemuksistaan. Tekee pahaa lukea niitä. Ihmisiä kiusataan mm. ulkonäöstä, harrastuksista, vaatteista, perheestä, kiinnostuksen kohteista, sairauksista, erilaisuudesta tai ilman syytä, ja kaikista pahimmalla tavalla ehkä, ''läpällä''. Kuinka sairas huumorintaju pitää olla, että kiusaa ''läpällä'' ? 

Toivon, että jos joskus olet kiusannut toisia tai kiusaat edelleen, että sinä ajattelet tämän uudestaan. Mitä hyödyt siitä, että kiusaat ? Et mitään, se ei tee sinusta parempaa ihmistä, päinvastoin. Siinä ei ole mitään hienoa, jos tuhoat toisen elämän.

Tiedän, kuinka vaikeaa se on puuttua jonkun kiusaamisen, mutta jos pystyt puuttumaan, edes yhden henkilön kiusaamiseen, se on enemmän kuin ei yhtään. Jos et pysty puuttumaan jonkun kiusaamiseen, niin pienintä mitä voit tehdä, on hymyillä hänelle, tervehtiä tai yrittää olla ystävä. Se on todella suuri asia henkilölle jota kiusataan, se auttaa jaksamaan. Oli se sitten aikuinen, joka hymyili tai tervehti, se tuntuu todella isolta asialta.

KAIKILLA ON OIKEUS HYMYILLÄ !

65 kommenttia:

  1. Hei, hyviä ja osuvia sanoja! Hyvin olet saanut asiaa sanoiksi!
    Juu, ketään ei saa kiusata. Ei minkään ulkonäön, sairauden, väärinsanomisien yms takia! :o Kaikilla on oikeus hymyillä, kuten sanoit! (:

    ~ Silbertäjä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia. Oli vain pakko kirjoittaa, koska tänään ihan kirjaimellisesti alkoi v*tuttamaan asia.. Jos edes yksi henkilö ottaisi opikseen ja rupeaisi parantamaan maailmaa.
      Ja onhan se näin, että kaikilla oikeus hymyillä, itse löysin oman hymyni jostakin.. Oli lähtenyt aiemmin karkuun :<

      Poista
    2. Toivottavasti lopettaa kiusaamisen :< Inhottavaahan tuo.. Ja minuukin aina välillä ottaa asiat päähän, kirjoittaminen julkisesti auttaa !
      Ja on todellakin! Ja se on ihanaa huomata, että löysit sen, koita pitää kiinni! Jos joku koittaa kiusata, kuuntele se niin, että menee korvasta sisään ja toisesta ulos (:

      Poista
    3. Näinhän se on, näinhän se on. Joka päivä jaksaa varmaan pikkasen enenemmän..
      Ja kyllä minä varmaan roikun kynsin ja hampain hymyssäni kiinni.

      Poista
  2. Nyt on hyvin sanottu, kieltämättä! Itseäni kiusattiin koulussa niinkin tyhmästä asiasta, kun kolmannella luokalla lelupäivänä olleesta nallesta.. Lopulta päädyttiin ihon tummempaa väriä ja hiuksieni väriä pilkkaamaan ja yritettiin laittaa naamaa uuteen muotoon. Nykyään en kestä katsella kiusaamista sekuntiakaan, juoksen vain väliin jos näen että jotakin kiusataan ja -onneksi- pituuteni takia minulle ei siinä vaiheessa ruveta päätä enää aukomaan..

    Hymyilkää ihmiset, hymyilkää; kaikilla on silloin parempi olla ja maailmakaan ei näytä niin harmaalta ja ankealta! (:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi että ! ): Nallen takia.. Mutta nallethan on söpöjä ! Miulla on vieläkii yks seepra, miltä pienenä revin harjan ja hännän irti.. Heh. Tuolla se katsoa napittaa.. x)
      Ja itse en kamalasti uskalla kiusattuna mennä mihinkään väliin, jos jotakuta kiusataan. Sen verran pieni ja 'heikko' olen kaikkia puolustamaan.
      Mutta hyvä että täältä löytyy sellaisia, jotka oikeasti yrittää tehdä maailmaa paremmaksi ! (:

      Poista
    2. Kylläh, on vielä supersöpökin tuo nalle, katselee tuolta kirjahyllystä.. :D Naamasta puolet karvoista trimmattu (kiitos pikkusiskon) ja jalat kursittu kokoon sata kertaa. Onhan sillä vanhuksella ikää jo reippaat 15v.. :'D

      Poista
    3. Oih :') Minusta kaikenikäisillä on vähintään yksi pehmolelu, tai jokin semmoinen, mikä on ollut monta vuotta.. (: Tai pitäisi olla. (:

      Poista
    4. Jep, samalla linjalla olen minäkin. Edes pieni muisto lapsuudesta, ja jos alkaa elämä horjua niin olisi edes jokin mitä halata.. :'3

      Poista
    5. Niimpä ! Pelkkä tämän "muiston" katsominen riittää piristämään päivää. Kun rupeaa miettimäänään mitä kaikkea hassua sen pehmolelun kanssa naperona olikaan tehnyt.. x)

      Poista
    6. Jep. Puoliakaan ei muista, mutta niitä on sitten hauska kuunnella esimerkiksi vanhempien kertomana.. Sitten saattaa nolottaa, korostan sanaa saattaa.. :'D

      Poista
    7. Hahaa : D No niimpä. Tuo on aivan totta x)

      Poista
    8. Itselläni eka pehmolelu oli oikein jättimäinen nalle.Olen nyt yhtä pitkä kuin se,ja tuolla nurkassa se istuu tyytyväisenä.Olen sille kaulan alle järsinyt pienen reijän ja nenän tyhjentänyt.Se oli minun eka pehmo,enkä siitä luovu. On se minulla siis ollut jo 11 vuotta:)

      Howrsessa Mega-pop

      Poista
    9. Aww ! Kuulostaa ihanalta x) Pienenä tuli järsittyä vähän kaikkea vai ? Eikä siitä kannata missään nimessä luopua !

      Poista
  3. Jep, kuten Silberöinen & Louice sanoivatkin; osuvat sanat! Osui ja upposi, jos voi sanoa ;)
    Yleensä pyrin kiusaamisen lopettamiseen, eihän se ole kivaa katseltavaa, kun tietää itse miltä tuntuu olla kiusatun asemassa (1. lk. ~ kiusattiin syyttä.. )
    Tosin se on vähän vaivalloista, kun itse siinä n. 165 cm menen sinne n. 170cm pituisten tyyppien (-poikien-) joukkoon, yrittäen niitä saada lopettamaan kiusaamisen.. :/
    Tietenkin yritän myös ystävystyä kiusatun kanssa ! Pari kaveria jo saanut hyvälle tuulelle ja hymynsä uudelleen löydettyä (: ^^

    - omppuhan se ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tai näin, mutta kiitos että jotkut yrittää parantaa maailmaa.. ^^, Tosi kiva oikeasti kuulla, että jonkun mielestä tämä teksti on hyvä ja jaatte sitä.
      Ja on tosi hyvä kuulla, että puutut toisten kiusaamiseen ja yrität ystävystyä. Se yrittäminenkin on suuri asia. :)

      Poista
  4. Asiaa koko teksti! Mua on kans ihan pienestä pitäen kiusattu ja haukuttu... Nykysin sitä osaa onneksi jo jättää kiusaajat omaan arvoonsa ja olla välittämättä heidän sanoista ja kummasti ne lopettavat kun ei noteeraa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niimpä. Tosin, joissakin tapauksissa kiusaajat kiusaavat enemmän, jos ei vain huomioi niitä. Niinkuin minun tapauksessa.

      Poista
  5. Minun vanhempaa pyörääni joskus pienenä haukuttiin, mutta ei se varsinaista kiusaamista ollut, mutta ärsyttävää silti. Ja en minä niin pienenä tajunnut siihen mitään sanoa, mutta nykyään kyllä uskallan mennä väliin, jos jotakuta kiusataan. Ja oli hyvä, että näin kirjoitit, saadaan muutkin ymmärtämään tämä asia!:)
    -Melllu00

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja onkos sillä niin kamalasti väliä, kunhan eteenpäin sillä pääsee ? (: Itselläni tuollainen ikivanha jopo..
      Ja taisi olla hyvä juttu, porukka jakaa Facebookissa ja kaikkialla tekstiäni. Moni on katsellutkin tätä. (:

      Poista
    2. Totta, minä omistan myös vanhan pyörän, ja saattaapi olla niinkin, että se on parempikin kuin nuo uudet ;)
      Tottahan toki tätä laitellaan jakoon, tärkeästä asiasta hyvin sanottu :)

      - omppu

      Poista
    3. Niimpä niin. (: Mutta todellakin, totta se on että vanhalla pyörällä pääsee parimmin eteenpäin kun uusilla. Sillä vanhan malliset pyörät tehtiin kestämään, uudet taas niin, että käytät pari kuukautta ja käytät uudelleen monta sataa uuteen pyörään ja niin edelleen..
      Ja on se mahtava oikeasti kuulla että porukka jakaa tätä. En olisi uskonut että tästä tekstistä oikeasti pidettäisiin.. x) Heh.

      Poista
  6. ~Liikuttavaa ja hyviä sanoja! ~ Toivottavasti tuo sai ihmiset miettimään!
    Itse olen kiusattu, minua on kiusattu koko ikäni, ulkonäköni takia. Tiedän miltä tuntuu olla kiusattu, ja sen takia elämäni on muuttunut. En uskalla oikein puhua tuntemattomien kanssa, enkä koulussakaan uskalla puhua mistään.
    Hyvä Ralle! Pysy lujana, ja kaikki te muutkin, jotka olette kiusaamisen uhreja!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos. Minäkään en koulussa uskalla mitään oikein kenellekkään sanoa, annan kyllä vastauksen jos joku kysyy, muuten vain olen.
      Mutta samat sanat sinullekkin :)

      Poista
  7. Varmasti jokainen miettii tuon kirjotuksesi jälkeen mitä on tullut tehtyä (jos on kiusannut jotain)! Ja vaikkei olisikaan, niin se pistää silti miettimää. Ja täysin samaa mieltä olen.

    VastaaPoista
  8. Nyt on sellainen olo että Ralle on puhunut!

    Minua kiusattiin 2-3 luokalla koska pidin hevosista. Esim kun meillä oli kuva taidetta, menin vessaan ja kun tulin ulos, niin minun (silloin paras) piirrustukseni oli ihan sotkussa!

    Olen AINA kiusaamista vastaan!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi tosiaan että piirroksesi oli sotkettu o: Tuntui varmasti todella ikävältä. :( Mutta kiusaajista ei kannata välittää.

      Poista
  9. Osuva teksti.Ihan sitä ihmetteleeki miten joku voi alentua kiusaajan tasolle.Ja se,kuinka moni lähtee siihen mukaan,vain sen takia jotta ei itse joutuisi kiusamisen kohteeksi.Se on sama asia niin netissä kuin oikeassa elämässäkin.Toivottavsti ne jotka kiusaavat,pyytävät anteeksi.Ei ole kiva juttu tulla kiusatuksi.Mua kiusataan varmaan läpällä siitä että tykkään hevosista.Se on aika sairasta.Tähän menneessä se on mennyt pahimmillaan siihen,että olen alkanut huutamaan.Ovat aika sairaita.

    Howrsessa Mega-pop

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos että pidät tekstistäni.
      Mutta hevosen ovat eläimiä siinä missä muutkin. Samalla lailla kuin esim koirat, ''ihmisen paras ystävä'', voi myös hevonenkin olla. Kannattaa pitää kiinni omista mieltymyksistään, eikä kannata koskaan välittää kiusaajista, vaikka se olisikin vaikeaa.

      Poista
  10. Minulla on kokemuksia nimenomaan tuosta "läpällä" kiusaamisesta. Olin alakoulussa "hikke", kuten minua kutsuttiin. Koko alakoulun ajan pari tyttöä päivittäin arvostelivat sanomisiani ja käytöstäni. Kerran he kirjoittivat minulle runon, jonka nimi oli "emme pidä sinusta". Eikä siihen voinut puuttua, koska ulospäin se näytti harmittomalta "läpältä". Aina, kun uskalsin sanoa heille vastaan, he vastasivat, että "ihme tosikko, se oli läppä" ja nauroivat päälle. Pientä päivittäistä piikittelyä, josta kuitenkin jäi sellaiset traumat, että vieläkin välttelen heitä, koska yksinkertaisesti pelkään, että he jotain sanovat, vaikkemme ole jutelleet muutamaan vuoteen.
    Kiitos, kun sain avautua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuinka tyhmää.. Minusta juuri tuo läpällä kiusaaminen on pahinta + selän takana puhuminen jne. Itse joudun vieläkin kokemaan sitä. Niinkuin aina olen. Se on todella harmillista tosin. Mutta kun ei kiinnitä kiusaajiin mitään huomiota, niin silloin he eivät myös kiusaakaan. Itse olen todella paljon yksin.. ~ Saa tänne avautua, niinkuin Howrseen jne missä nyt haluaakaan. Kirjoittaminen ei ole kiellettyä (; Muistat vain nauttia elämän pienistäkin asioista.

      Poista
  11. Todella hyvin kirjoitettu ja täyttä asiaa koko artikkeli!
    Itseäni ei ole koskaan kiusattu vaikka olen ollut pukeutumiseltani ja muutenkin aika erilainen kuin muut ja olen vähän vieläkin. Mutta olen nähnyt, kun joitakin muita on kiusattu kun olin ala-asteella, eikä se ollut mitään mukavaa katsottavaa :C Mutta menin väliin. Onneksi.
    Kiusaaminen on minusta ainakin todella typerää. Ei ihmisen ulkonäöstä, vaatteista, kiinnostuksen kohteista, tyylistä, persoonasta tai muustakaan tarvitse tehdä mitään numeroa. Kaikki saavat olla ihan minkä näköisiä haluavat, ja minusta on todella typerää alkaa pilkkaamaan toisia tuommoisen takia.
    Olen itse aika hiljainen, arka ja sisäänpäinkääntynyt, enkä oikein uskalla tutustua ihmisiin tai puhua heille, mutta minua ei silti koskaan ole otettu minkäänlaisen kiusaamisen kohteeksi. Paitsi joskus, kun piirsin ja pidin paljon susista, niin jotkut pojat siinä vähän virnuilivat sille, muttei sitä voi kutsua kiusaamiseksi. Se loppui itsestään jo vähän ajan kuluttua enkä ole saanut kuulla siitä enää sen jälkeen. Toivottavasti jokainen joka on joskus kiusannut ja lukee tämän artikkelin, vaivautuu edes vähän miettimään ja ottaa opikseen tästä, sillä kiusaamisessa ei oikeasti ole mitään hienoa.
    Kiitos Ralle tästä artikkelista, se oli koskettava ja pisti miettimään <3

    ~ Howrsessa Tiger star ~

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos kommentistasi. Pakko jossakin avautua, tosin pistää pahaksi kun näitä muiden kommenteja lukee. Mutta toisen avautuminen julkisesti /anonyymina, voi auttaa häntä itseään.
      Arkuus ja hiljaisuus ovat varmaan yksi niistä tekijöistä, miksi ruvetaan kiusaamaan myös. Itse olen myös arka ja ujo, sekä hiljainen. Pahemmin en vastaile ihmisille pitkästi, jos ei ole aihetta siihen.
      Itseäni on kiusattu ala-asteelta lähtien.. Mikä ei ole mukavaa. Tällä hetkellä kuin yksi kaveri, ja ellei nettiystäviä lasketa. ~
      Ja se on hyvä että pisti miettimään, vaikkei mitään väärää ole tehnytkään. (:
      Jaksamisia sinulle ja kaikille muille tasapuolisesti ! <3

      Poista
  12. Hyvä Ralle, mä dukkaan ko joku laittaa tämmötteen tänne ! Voi avautua täällä ja kertoa kiusaamisesta/saanut kiusaamista. On pakko kertoa 1-3 lk kiusaamiset.
    Minua kiusattiin kaveruuden takia. Minulla on vieläkin se sama paras kaveri, aina ollut. Kiusaaja nipisteli, repi hiuksia, haukku, töni, kamppas ja varasti reppuja meiltä molemmilta. Meillä oli silloin ärsyttävä ope. Ope sano näin: Teidän täytyy olla nyt kolmisteen. Sitten se kerto että se kiusaaja sano että me kiusataan sitä ? MITÄ ? Katsoin opea silmät pyöreänä ja totesin, ei me olla mitään kiusattu, toi itte vaan kiusaa. Melkein menin sillon itkuun [1lk] .. Sitten se rupes pitää meistä etäisyyttä.. Me haluttiin olla kaksisteen mutta kiusaaja tuli väliin ja sanoi: Te ette nää toisia enää. Sitten se oli sanonut parhaalle kaverilleni : Kumpa sä olisit ollu toi orava joka jäi auton alle. Se loppui vasta 3 lk, ja ope vaihtui silloin. Nyt silti ollaan oltu aina yhdessä, ja kiusaaja on pyytänyt anteeksi (tosin vasta 3 lk ) ja nyt ollaan jo sovittu koko homma.. Että semmoista, on tää nykyarki vain kiusattelua.. Kiitos, enpu1 on nyt puhunut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mutta se on hyvä jos pystyy avautumaan julkisesti, se yleensä auttaa pahaa oloa. (: Ainakin minulla se lifestyle blogi jonka tosin olen jo poistanut.
      Ja on kyllä ollut harvinaisen tyhmä opettaja jos ei ole pahemmin siihen kiusaamiseen puuttunut o: Kiusaaminen ei koskaan voi loppua jos siihen ei puututa.. o:
      Mutta tosiaan se on hyvä että on kavereita sinullakin vielä. o:

      Poista
    2. Niin ! Nykyään meidän koulussa ei kiusata, tai en ole nähnyt kiusaamista. Joskus kyllä haukutaan, ja sitten puututaan.. : /
      enpu1

      Poista
    3. No se on hyvä jos kiusaamiseen puututaan. :)

      Poista
  13. Me puhuttiin tänään (22.10.2014) koulussa koulukiusaamisesta.
    _KOULUKIUSAAMINEN ON RIKOS_
    Ei opettajat ole siellä kaikkien niskaan hengittämässä,eivätkä tiedä kaikkea.Ja jos opettajat ja vanhemmat eivät tiedä,kiusaaminen jatkuu.

    Eli ymmärtäkää ihmiset,että vaikka kiusiaisit "läpällä",_kaikki eivät ota sitä läpällä_.
    Vaikka paras kaveri ymmärtää kun sanot häntä vaikka jästiksi,ja sanot sitä muille,he voivat oikeasti loukkaantua.Kannattaa miettiä mitä sanoo ja kenelle...

    Kannattaa miettiä kahden tai useamman kerran ennekuin tekee jotain,mille järki huutaa "EI,ÄLÄ TEE SITÄ",ja itse miettii "MITÄ HAITTAA SIITÄ ON".

    Jos olet nyt kiusannut,tai kiusaat,~Pyydä nyt anteeksi,ja hyvitä tekosi~

    Olkaa rohkeita ja jos näette kiusaamista,sanokaa siitä jollekkin tai mene itse väliin.
    Jos pystyt pysäyttämään yhden kiusaajan,se merkitsee kiusatulle melkein koko elämän!

    MUISTAKAA HYMYILLÄ!AINA KUN ETTE OLE SURULLISIA,_HYMYILKÄÄN_! JO SE TEKEE MAILMASTA PAREMMAN,ETTÄ -SINÄ- HYMYILET!KAIKILLA ON OIKEUS HYVMYILLÄ!KUUNNELKAA RALLEA,HÄN ON FIKSU TÄSSÄ AISASSA!

    Jos kerrot kiusaamisesta jollekkin,_et_ ole valittaja,vaan olet se,joka tekee hyvää,ja edistää kiusaamisen lopettamista.Muistakaa nämä,älkääkä sortuko kiusaamiseen!Se tuottaa paljon pahaa mieltä,eikä sitten yhtään hyvää.Muistakaa puolustaa kiusattuja,ja jättää kiusaajat huomiotta.He hakevat vain huomiota,joten jättäkää heidät omaan arvoonsa!

    ~Mega-pop ''

    VastaaPoista
  14. Tosi hyvä kirjoitus! :D Itteäni on kiusattu luokalta 1 aina 6 asti. (eli olen nyt kutosella) meillä oli kerran jalkapalloo ja minä ujona/hyvin hiljaisena en rohjennut potkaista palloa, joka meni ohitseni. Sitten meidän luokan pojat alko vaan huudella, että; "etkö sä uskalla edes yhtä palloo POTKASTA, HÄH?????" opettaja ei sanonut mitään, hän jutteli kauempana toisten opejen kaa. Sitten meillä oli kerran sisäliikkaa, oli taas jalkkista... vihaan sitä..., noh, yks poika oli tähtämäässä palloo suoraan maaliin, ja mä olin siinä maalin vieressä. (en ollu maalivahti) sitte se kuiteskin kimpos tolpasta mua päin, ja VÄISTIN SEN, KYLLÄ, väistin... Sitten ne pojat vaan alko haukkuu; "etsä osaa ottaa koppia??? kehitysvammanenkin ois saanu kopin, tosin kun sä!" Tiedän, että he viittasivat tällä "kehityisvammaisella" siskooni.´, joka on keh.vammainen. Sitten kun päästin koulusta, ne kiusaajat lähti samaa polkuu kotia päin mitä minäkin. pian ne tavotti mut ja sano; "sä varmaan vihaat siskoos??? sä varmaan nolostelet sen takii, kun se on vammanen?! Ei hätää, me voijjaan kyllä tappaa se sun puolest..." Sitten minä vavahduin. Mitä he juuri SANOIVAT? tappaa siskoni. Ei, minä EN vihannut häntä, minä rakastan häntä. (tajusin kyllä, että eivät he olisivat voineet tehdä mitään siskolleni mutta huuinkin); "V***U TUR*A KIINNI! MÄ VIHAAN TEITÄ, TE OOTTE SÄÄLITTÄVII, KATTOKAA NY ITTEENNE!!!! (yms...) jälkeenpäin se tuntu oudolta, ku oon niin UJO. mutta siihe loppu kiusaaminen. ei olla puhuttu pitkilleen, eikä kiusaajat ota enää katsekontaktiakaan...? : o

    Hop's

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä kommentithan ovat sellaisia, etten itse pysty ilman kyyneliä vastaamaan - Mutta se on mahtavaa, jos pystyy vetäsemään suorat sanat kiusaajilleen. Yleensä se loppuu siihen. (:

      Poista
    2. Vau, mikä taistelija!

      Poista
  15. Minun kiusaamistapaukseni ei ole niin kamala, mutta... Luokkalaisemme pojat haukkuvat _JOKA_PÄIVÄ_ hevosia meetvustiksi... Joskus minäkin olen ollut "Sika" ja "Muuli"... :'(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kauheaa kylläkin.. /: Vaikka siis tosin meetvurstissa on hevosta, ei se tarkoita että siinä koko hevonen olisi.. /: Ja ketään ei saisi haukkua! :c

      Poista
  16. Oi ihanaa taas joku joka puolustaa kiusattuja olet MAHTAVA ihminen!Kiitos!Itselläni diabetes ja kiusattu-_-Pikkuhiljaa pienimmätkin uskonrippeet hiipuu...Muttakuitenkin,elämä on,onneksi mulla on puolustajia nykyään:DTämä sivu on mahtava!Kiitos Ralle!
    T:amelia7

    VastaaPoista
  17. Meidänkin koulussa on niitä "LÄPPÄ"-tyyppejä. Jos kiusaa jotakuta ja se jokukuki menee kertoo jolleki opelle, ja sit sen ope kuulustelee sitä tyyppiä, se vaan yrittää siin naurahdella ja jtn "no toi ei ymmärrä läppää" ja sitä ennen "no se oli läpäl"

    VastaaPoista
  18. Kiusattuna oleminen on kyllä hirveää. Itse sain sen kokea esikoulussa kolmanteen luokkaan. Onneksi ymmärsivät lopettaa. Tosiasia on, että ihminen saa parempia arvosanoja, jos ei ole kiusattu. Melkein jokainen on joskus kiusannut, myös minä. Pystyn tunnustamaan, pystyykö sinä?(ei kohdistettu Rallelle XD)
    Maisa10

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin sanottu. Joskus saattaa kiusata tahattomasti tai tiedostamatta sitä! Esimerkiksi feidaamalla joku kaveri vaikka oli sovittu tapaaminen tai sanomalla jotain väärää.
      Kysymys siis, pystytkö tunnustamaan sinä siellä ruudun toisella puolella ?

      Poista
  19. Itseä on joskus kiusattu keppistelystä ja tuollaisesta. Nykyään jos näen jotain kiusattavan menen väliin koska en halua kenellekkään muulle saman laista tunnetta kuin minulle (:
    -Vuononhevonen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on hyvä asia jos pystyy puuttumaan kiusaamiseen! (: Hyvä jos yrität auttaa muita.

      Poista
  20. Kiusaaminen on niin väärin..., mua on kisattu 3 luokalta asti..., ja vielä nytkin. (6lk). Se on kauheeta, ne sanoo, että mä olisin varastanu joiltakin tyypeiltä jotakin tavaraa, vaikken oo! :( Ne myös uhkailee tappamalla, yms..., mä en tiiä enää mitä mä tekisin. :/ Meijän luokalla on 20 + minä. Ja kaikki inhoo mua, koska oon luonteeltani arka / ujo. sen takia on "kohteena". Ja mitä pahinta; MÄ EN USKALLA kertoa tästä vanhemmilleni!!! ;(( Haluaisin kertoo mieluummin vaikka äitille kiusaamisesta, mutten uskalla. ;( Enkä kyllä opellekkaan. Meidän ope on kyllä kiva, ei siinä mitään, mutta mun mielestä olis helpompi kertoo vaikka äitille. mutten uskalla! Mä en tiiä, miten aloittaisin, tmv. :cc En olis halunnu ees syntyäkkään..., kaikki luokalla inhoo, oon ujo, oon ruma, oon läski, oon yksinkertaisesti tyhmä. ja sit aina mietin itse, että oon idiootti, kun en uskalla kertoa kenellekään kiusaamisestani. *nyyh* Ainoa asia, joka pitää mut vielä elossa, on yks heppa. Mut entä sitten, ko se heppa lähtee tmv? Eihän mulla oo enää mitään iloo elämässä=turha enää edes elää.
    maisuli123

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi ei!
      Kannattaa mennä puhuman koulukuraattorille, tai terveydenhoitajalle. Ensimmäisenä kannattaa kuitenkin kertoa vanhemmille.

      Koeta ajatella positiivisesti pienistä asioista. Aina on syytä elää!

      Poista
  21. Kiitos tästä tekstistä, Ralle.
    Minua itseäni syrjittiin eskarissa, ykkösellä ja kakkosella. Monet näkivät minut yksin jossakin (välillä itkemässä), mutta kukaan ei tullut juttelemaan kanssani/pyytämään leikkimään. Kolmosella ja nelosella minua kiusattiin (mm. haukuttiin). Vielä hieman jotain satunnaista, mutta ei edes 5% silloisesta määrästä. He saivat minut tuntemaan itseni rumaksi, oudoksi rillipääksi. Nykyään en enää välitä, sivuutan sen murhaavan katseen kanssa. Välillä mietin, olenko ruma edelleen?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sinä itse määrität sen, millainen olet. (:
      Älä anna muiden häiritä sitä.

      Poista
    2. Minulla on juuri sama ongelma. Eskarista/Päiväkodista lähtien minua on kiusattu. Kiusaaminen on loppunut minun kohdallani melkein kokonaan. En vastaa mitään ja aika usein annan "varoituksen sanat" jotka kuuluvat: "Jos sä tuut mun talliin. Kumman valitset. Viuhu vai irpana?" tai siten: "Haluukkos että mä raahaan sut meiän tallille, koytän sut Viuhun tai Pirpanan selkään ja liimaan sulle raipan käteen ja pistän sun alla olevan konin juokseen pakokauhun vallassa ja hyppään sellasta 180 cm korkusta estettä kokoajan." yleensä ne vaan nauraa tolle tai se onnistuu ja ne on lopput tunnista hiljaa. Pirpana on semmonen todella tulinen Connemara ja Viuhu on semmonen pelokkaalta näyttävä Suomenhevonen.

      Poista
  22. Meillä on koulussa tämmönen taulu...

    KOULUKIUSAAMINEN ON RIKOS

    Tässä on erään tytön tarina.

    "Mitä pikkuläski laiheliinien kanssa?" " MAKKARAA!" Kukaan ei välittänyt tytöstä. Eräänä päivänä kun hän tönäistiin ojaan ja huudeltiin " Me tapetaan sut! Me toivotaan että sä oisit kuollut!" tälläkään kertaa kukaan ei välittänyt. Naapuri kulki ohitse ja kysyi " Onko tuo poikakullat joku eläin?" Pojat siihen " EI! Se on ihminen joka me tapetaan!" Naapuri vain lähti muualle. Pojat vilkaisivat tyttöä ja häipyivät. Tyttö nousi ja juoksi kotiin. Hän kirjoitti lappuun "KOHTA MUA EI KIUSATA" ja teki itsemurhan.

    Tarina on totta. Tytön vanhemmat kertoivat surullisen tarinan meille.

    LOPETA KIUSAAMINEN! TÖNIMINEN, NIMITTELY, VÄKIVALTA. KAIKKI ON KOULUKIUSAAMISTA JA SE ON RIKOS!


    Mua itteä on joskus nimitelty siitä että tykkään hevosista. Mulle oikein leveiltiin kun leivässä oli metvurstia...Mutta onneksi se loppui 2lk. Ja mulla oli mun 4 kaveria mun tukena aina :33

    omppu777

    VastaaPoista
  23. Tämä on vähän myöhäinen kommentti minulta, mutta laitanpahan silti :,D

    Ihanaa, kun joku tälläisesta näin paljon välittää ja kirjoittaa hienon ja osuvan tekstin! Itseäni on kiusattu ja kiusaaminen tuntuu kauhealta :c

    Meidän luokallamme on sellainen poika, joka kiusaa kaikkia, jopa omia kavereitaan, joka on aika surullista. Hän on tehnyt sitä siitä asti, kun olen tuntenut hänet eli 1 luokalta aina nykypäivän 7 luokkaan asti. Mutta onneksi meillä on sellaiset opettajat, jotka puuttuvat siihen, kun näkevät sitä eivätkä jätä asiaa sikseen :) Siltikin he eivät voi nähdä ja kuulla kaikkea, eikä se silloin paljoa auta :c Luulen, ettei hänellä ole kohta enää kavereitakaan ja nämä kaverit taitavat olla vain siksi hänen kavereitaan, koska eivät halua joutua kiusatuiksi. Ja syy siihen, että hän kiusaa ja esittää aina ns. "kovaa poikaa" on ainakin minun käsittääkseni se, että hänen vanhempansa ovat eronneet ja sen takia hän hakee koko ajan huomiota ja purkaa mielenmyllerryksiään muihin.

    Itse en valitettavasti uskalla puuttua kiusaamiseen, koska olen todella ujo ja hiljainen. Mutta, jos tämä poika tulee v*ttuilemaan minulle, vastaan rauhallisesti jotain osuvaa (kunhan jotain, sillä jos en vastaa mitään niin hän alkaa vain syytämään lisää roskaa suustaan), josta hän menee yleensä hämilleen.

    Ja tämän pojan tapauksen lisäksi luokkamme pojat (ei välttämättä kaikki) syrjivät tyttöjä, koska he eivät voi hyväksyä sitä, että ihmiset ovat erilaisia ja, että on olemassa myös heitä parempia naissukupuolisia henkilöitä. Heillä on siis iso ego. Ja taitavat myös pelätä ns. "tyttöpöpöjä" :P

    ~Denida

    VastaaPoista
  24. Ralle , ajattelet oikein kiusattuja ( esim: minua ) ihmisia :) kiusaaminen ei ole hauskaa :| mutta ralle , osuvia sanoja sinulta :)

    -Luis lopez

    VastaaPoista
  25. Lisäys : minua kiusataan siis , siitä on vaikea puhua vanhemmille . Minulla menee yleensä viikko kiusaamisen jälkeen ! Minua myös netti kiusataan, syrjitään, haukutaan ja minulla ei ole ystäviä :( Mutta jos ajattelee, mitä he sanovat , ei siitä pääse yli . Kannattaa ajatella iloisia asioita ja ajatella missä sinä olet hybä :) mutta ne sanat joilla haukutaan yms. Eivät lähde ikinä pois !

    Minua on kiusattu 1lk sta asti 16hen :( Kiusaamine vain pahentuu mutta jos siitä ei jaksa välittää voit olla oma itsesi , pari kertaa Itsemurhaakin ajatellut mutta - Miksi edes ajattelen sitä että minua kiusataan ? Minulla on elämä , parempi kuin kiusaajillani. Kiusaajani ovat epäkohteliaita ja he ovat vain kateellisia :) - Jos ajattelisit tollain ei se olisi mitään .

    VastaaPoista
  26. Hyvä ja osuva teksti! Minua ei itseäni ole kiusattu, mutta viidennen luokan lopussa ja kuudennen syksyllä meidän luokan osa pojista kiusasi parasta kaveriani netissä ulkonäön vuoksi. Itse en oikein osannut siihen väliin mennä, mutta olin tukena ja kuuntelijana aina kun mahdollista. Onneksi meillä oli tarkkanäköinen opettaja, joka huomasi että ennen niin hyvä luokkahenki oli huonenemassa ja piti meille tunnit jossa saatiin puhua jos jokin oli hullusti (siis tytöille ja pojille omat). Siinä siihen sitten puututtiin ja kiusaaminen onneksi loppui. Mutta vaikka kiusaaminen loppuu, siitä jää pahamieli ja -olo. Kiitän ja kuittaan.
    ~ howrsessa Ruskasydän

    VastaaPoista
  27. Kiusaaminen on niin v*tun väärin. Vika ei ole kiusatussa. Minä kerron ihan tositarinan, joka on käynyt IRL-kaverilleni. Mutta tästä on jo aikaa:
    Kaverillani on oma poni. Häntä kiusattiin koulussa harrastuksestaan. Ja vaikka minäkin harrastin ratsastusta, minua ei kiusattu niin paljon kuin häntä, mutta joo. Eräänä päivänänä hän lähti maastoon. Se maastoreitti ei siis mennyt kuitenkaan mistään umpimetsästä, tmv. Matkalla kiusaajat olivat tulleet vastaan ja siitä kaikki karmeus alkoi; he olivat alkaneet säikytellä hevosta, (huudella, taputella käsiä yhteen, hyppiä riehua yms). Se hevonen pillastui. Kaverini tippui aikalailla heti siitä satulasta, hevonen lähti laukkaamaan tallia kohti.


    Kaverini selvisi vammoitta, hänelle ei siis käynyt kuinkaan. Kaikki tallilla olivat aika järkyttyneitä tapahtuneesta, koska siinä olisi voinut käydä niin paljon pahemminkin-olisi voinut helposti mennä niska poikki ja se EI olisi leikin asia.

    Nämä pojat olivat kuulemma lähteneet hevosen pillastuttua juoksemaan pois paikalta. (Säikähtäneet vissiin?). Tosi noloa käytöstä, ja tätä selviteltiinkin koulussa ihan kunnolla.


    Minua itseäniäkin on kiusattu/kiusataan. Joskus, kun on oikein huono päivä (on nolattu, haukuttu tavallista pahemmin), sitä vaan pitää kaiken sisällään. Kotiin tullessa yrittää näyttää, että "kaikki on okei", jne. Vaikkakin, sisällä myllertävä paha olo tuolloin vain kasvaa. Ja kun tätä pahaa oloa tulee vaan lisää, se tekee ihmiset tekemään vaikkapa itsemurhan. Se on niin kauheaa. Itse olin (viime syksyllä) eräänä päivänä tosi pahassa kunnossa. Sinä päivänä minut oli leimattu kiusaajaksi, mustamaalattu-vaikken helvetti sentään ollut tehnyt MITÄÄN! Minuahan sitä kiusattiin!! Kotona ei oikein ruoka maistunut, oli tosi outo olo. Sisällä ihan oikeasti tuntui olevan jonkunlainen sysimusta, raskas möykky. En kertonut tästä kenellekkään. Enkä sitä (mikä minua nyt ehkäpä kauhistuttaa?), että kävin vanhempien lääkekaapilla. :( Varmaan silloin mietin itsemurhaa. Muttakun... en kuitenkaan tehnyt sitä. Koska mietin, että menettäisin paljon. Niin paljon!


    Yhäkin meidän luokkahenki on ihan pyöreä 0, diis surkea. Mutta kiusaaminen on vähentynyt.

    -Dila

    VastaaPoista
  28. minua kiusataan koulussa.ja hyvin kirjoitit .meillä on kiusaajan kanssase juttu että me sovitaan ja sitte joskus se kiusaaja taas kiusaa.!!!!!

    VastaaPoista
  29. Myöhässä, mutta... Hei! Olen kolmosluokkalainen, ja minua kiusataan syyttä. Minua kiusaa siis vain yksi henkilö. En tiedä syytä, mikä ärsyttää. Vain tämä ainoa henkilö kiusaa, muuten olen luokkamme yksi suositummista. Tämä henkilö on myös väkivaltainen (lyö, potkii, esittää kuristavansa, tönii jne.). Joten aika väkivaltainen minua kohtaan kolmoseksi. Esittää muille kilttiä ja mukavaa, ja ylpeilee MINULLE siitä että hänen ÄITINSÄ omistaa kaksi hevosta. Tämä kiusaaja ei itse edes hoida tai ratsasta näillä hevosilla. Tyyliin ruokkii kerran viikossa. Välillä tuntuu, et haluis lyödä sitä, mut osaan hillitä itseni hyvin. Veikkaan et on jostain mulle kateellinen(?)

    VastaaPoista
  30. Minua on kanssa kiusattu viimeiset 5½ vuotta. Ensimmäiset 3 harrastuksista, seuraavat puolitoista varmaan kyl samasta, mutta ei ne sitä maininnu, sen ku huuteli ja töni. Vuosi sitten tulin ulos kaapista yhelle "kaverille", kuka sitten juoruili siitä kaikille ja mua alettiin sitten siitä kiusaamaan. Enään se ei ollu vaan huuteluu ja tönimistä vaan välillä jos ei ollu oikeet kaverit ympärillä niin ne sylki päälle, hakkas yms. Aloin myös samoihin aikoihin viiltelemään, ja kun yks kaveri sai selville se kerto vanhemmille jotka sitten laittoin sossuille ilmotuksen. Äiti sai niiltä selville ja kysy multa ja yritti saada musta ulos niin paljon su vaan suostuin kertomaan. Kerroin opelle kiusaamisesta ja ne laitto mut keskusteluun niitten kiusaajien kanssa. Kiusaaminen onneks loppu siihen ja mua pidettiin silmällä etten jatkais viiltelyy. Käytiin sossujen kanssa juttelemassa tilanteesta ja se oli siinä. Oon pahoillani jos tää mun tarina toi jollekkin huonoja muistoja tai trigeeras itsetuhoisuutta.

    Pysykää vahvoina ja kertokaa läheisille jos teitä kiusataan ennen kuin etenee liian pitkälle!

    VastaaPoista

HUOM ! JOS ON KYSYMYKSIÄ, NIIN UKK SIVULLE, TAI OIKEAN GRAFIIKAN SIVULLE. TOIVEET MENEVÄT OMALLE SIVULLEEN. KRITIIKKI JA KIITOS VIERASKIRJAAN. HUOM !